Повече за есенциите

Какво представляват цветните есенции

Цветните есенции притежават вибрационната енергия на цветето, от което са направени и по своята природа наподобяват хомеопатични разтвори.

Тези цветни извлеци са използвани от стотици години още от дивите племена в Австралия, Южна Америка и Египет. Но истински популярни ги прави д-р Едуард Бах, когато през 30-те години на 20ти век започва собствени експерименти с цветни есенции, приготвени от дивите цветя на Европа.

Той считал, че когато пациентът е емоционално стабилен, тялото може да се справи с всякакви физически проблеми.

Какво представляват Австралийските цветни есенции

Преди около 30 години австралийският натуропат Иън Уайт, използвайки учението на д-р Едуард Бах, създава серия от 69 вида цветни есенции, приготвени от дивите цветя на Австралия.

В Австралия се намират най-древните и многобройни цъфтящи растения в света, излъчващи огромна красота и сила. Австралия е континент с мъдра и древна енергия и със сравнително незамърсена природа.

Понастоящем Австралия е изпълнена със сила и виталност, които са причина за уникалността на Австралийските Цветни Есенции.
Есенциите вече са неразделна част от леченбите практики на специалисти от цял свят.

Австралийските цветни есенции са вторите по разпространение в света след Баховите и са предпочитани в практиките на много натуропати и хомеопати в цял свят поради тяхната бързина и ефикасност.

Терапията с цветни есенции често се бърка с ароматерапията, но това са две съвършено различни системи на въздействие върху организма. Ароматерапията се основава на използването на етерични масла, извлечени от различни части на растенията, докато цветните есенции са вибрационни течности.

За разлика от билките и етеричните масла, цветните есенции не встъпват във взаимодействие с каквито и да било лекарствени препарати.

Поради разредената си природа те са абсолютно безвредни за бременни, кърмачки и малки деца.

Как се приготвят есенциите

Есенциите са течности, получени от цветя, поставени в изворна вода и подложени на въздействието на пряката слънчева светлина. След това към този слънчев цветен екстракт се добавя бренди, за да се предпази течността от замърсяване. Тази «майчина» есенция може да се използва както за вътрешна употреба, така и да се добавя към кремове и масажни масла.

Приложението в масажните масла дава възможност за въздействие върху енергийното поле на тялото. Разпръскването на есенцията с помощта на спрей преди и след масажа помага за възстановяване на енергията, а по време на масажа помага за дълбоката релаксация и отпускането на ума, за балансиране на емоциите.

Предназначение на Австралийските цветни есенции

Австралийските цветни есенции не предлагат готови решения. Те катализират промени, които подпомагат поддържането на емоционално и физическо здраве и благополучие:

  1. помагат да се освободим от отрицателните си мисловни нагласи и вярвания, да отблокираме отдавна заровени емоционални травми. Могат да успокоят съвременния забързан, изнервен и стресиран човек.
  2. способстват естественото оздравяване в случай на болест: някои от тях подпомагат функциите на жлезите с вътрешна секреция (щитовидна жлеза, надбъбречна жлеза, панкреaс и т.н.), балансират и хармонизират. Помагат за изчистване на тялото от тежки метали, предпазват от електромагнитни лъчения, от изгаряния и слънчеви алергии.
  3. съпътстват справянето с предизвикателни или ключови житейски ситуации и разгръщането на пълният личностен потенциал

Австралийските Цветни Есенции са метод за лечение, който всеки би могъл да използва за себе си или да предписва на други. Въпреки че екстрактите от цветя са били използвани от много култури в продължение на хиляди години, Австралийските Цветни Есенции помагат на хората да се справят с проблемите на 21 век – сексуалност, комуникация, хроничен стрес, липса на духовност и други.

Австралийските Цветни Есенции дават смелост и сила, самочувствие и радост, помагат ни да следваме и осъществяваме целите и мечтите си, ясно да осъзнаем пътя си. Подпомагат развитието на креативността, интуицията, духовността. Колкото повече човек използва есенциите, толкова по-осъзнат и щастлив става. А от това печели всеки … отделният човек, обществото и планетата.

Ефектът от есенциите е подобен на този от медитацията – дават възможност на човека да достигне до мъдростта на своето Висше Аз. Това премахва негативните нагласи в подсъзнанието и освобождава добродетелите на Висшия Аз – любов, радост, вяра, смелост и т.н. Когато това се случи, негативните нагласи и мисли изчезват, възстановява се балансът и настъпва истинско изцеление.

Мистични, магични, магнетични, Австралийските цветни есенции могат да бъдат ехото на вашия вътрешен глас. Удоволствието да бъдете себе си.

Открийте най-подходящата за вас есенция, за да се почувствате освободени и балансирани!

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре